• Cart
    • Please enable WooCommerce

PREVERJENA IN UČINKOVITA METODA

ODSTRANJEVANJE OBLOG NA SESALNIH KANALIH IN VENTILIH

 


walnut_blasting_gear

V današnjih časih imajo sodobni motorji tako imenovan neposredni vbrizg goriva, kar jim daje prednost pred konvencionalnimi sistemi vbrizga goriva. Tovrstni vbrizg goriva omogoča manjšo porabo goriva ter pridobivanje večje moči motorja. Vendar pa se pojavi pomanjkljivost, ki se izraža z nabiranjem oblog na sesalnih kanalih in ventilih. Večinoma tovrstno nabiranje oblog ne predstavlja slabost za motor, se pa sčasoma začne odražati na učinkovitosti motorja. Ko so ventili močno karbonizirani, ne morejo ustrezno zapirati in takrat je mogoče opaziti simptome kot so prekinjanje prostega teka, vibracije, slabšo odzivnost in povečano porabo goriva.NAŠA REŠITEV ZA VAS

V osnovi obstajajo dve metodi čiščenja sesalnih kanalov in ventilov. Prvi način je relativno zapleten in zelo drag, saj je potrebno demontirati glavo motorja in obloge odstraniti ročno in z agresivnimi sredstvi.
Drugi način, ki ga uporabljamo v 1.Alternativi je peskanje sesalnih kanalov in ventilov z originalnim BMW orodjem za peskanje. V osnovi orodje deluje na komprimiran zrak (običajno 6-8 bar) s pomočjo katerega injiciramo fina zrna orehovih lupin in na ta način obloge odstranimo v celoti. Te granule imajo lastnost, da so dovolj mehka, da ne poškodujejo kovine, obenem pa v celoti odstranijo obloge.

PREDNOSTI NAŠE METODE :
– Ni potrebno odstraniti glave motorja,
– bistveno manjši strošek,
– bistveno krajši čas popravila.

ČIŠČENJE SESALNIH KANALOV PRIPOROČAMO ZA VOZILA :

  • Ki so starejša od 4-ih let,
  • imajo prevoženih več kot 100.000 km,
  • v primeru kratkih relacij se priporoča, da se opravi čiščenje prej kot po 4-ih letih ali 100000 prevoženih km.

Rezultat čiščenje se odraža z boljšo odzivnostjo, mirnejšim prostim tekom motorja in boljšo močjo motorja.

Back to top